Løjt Kirkeby Gruppe

Enhederne

Bævere (0. til 1. klasse)

Bæverne er de mindste spejdere. Her bruger vi bæverdammen og bæverflokken som fantasiramme for vores aktiviteter.

Som bæver bliver du derfor straks en del af flokken og får et spejdertørklæde. Du bliver en del af et fællesskab, hvor vi arbejder sammen, leger sammen og holder sammen. Det er nemlig dét, vores bæverlov handler om.

Til en typisk bæveraften starter vi med at synge bæversangen. Så går vi i gang med aktiviteterne. Du kommer til at lære at lave mad over bål, binde knob og snitte med kniv. Vi løser opgaverne sammen og leger færdighederne ind. For det er det sociale og sammenholdet, vi dyrker.

  

For hver ny færdighed, du lærer, får du et mærke, du kan sy på din spejderuniform. Der findes mange sjove og farverige mærker, som du kan gøre dig fortjent til som bæver. Kunne du for eksempel tænke dig at få et baconmærke?

Bæverne er næsten altid udendørs. Kun hvis det er rigtigt dårligt vejr, flytter vi ind i spejderhytten. Derfor skal du altid huske påklædning og fodtøj, der passer til vejret.

Bæverne mødes hver torsdag aften fra klokken 17.15 til 18.45.

 

Ulve (2. til 4. klasse)

Som ulv bygger du videre på de færdigheder, du lærte som bæver. Du får mere ansvar og lærer at arbejde endnu bedre sammen med dine spejdervenner.

Du får mulighed for at tage dolkebevis og lære de lidt mere tekniske spejderfærdigheder. Som for eksempel at finde vej med kompas og kort og lave besnøringer og avancerede knob. Men stadigvæk med vægt på fællesskab frem for konkurrence.

  

Hvert år ved sæsonstart holder vi en lille ceremoni, hvor vi optager nye ulve i ulveflokken. Det er både de ældste bævere, der rykker op og helt nye børn, der gerne vil være spejdere.

Ulvene mødes hver tirsdag aften i spejderhuset fra klokken 17.30 til 19.

 

Spejdere (5. klasse og opefter)

Som stor spejder lærer du en masse praktiske færdigheder. Du bliver faktisk næsten en slags mini-ingeniør. For du lærer at bygge konstruktioner med rafter – det hedder pionering. Ja, du lærer faktisk at bygge en hel spejderlejr op med bivuakker, broer og spisetelte.

Som spejder lærer du at tage ansvar for de mindre spejdere. Du kommer nemlig til at stå for at arrangere aktiviteter for de mindre spejdere og være “giraf” for dem.

Når du er blevet spejder, mødes du også oftere med spejdere i andre grupper og distrikter. For eksempel når vi holder Jota-Joti – det står for Jamboree on the air – Jamboree on the internet.

  

Vi tager ofte på længere ture og udflugter som spejdere. For eksempel på ø-ture og lejrture til Tyskland.

Spejderne mødes hver tirsdag aften i spejderhuset fra klokken 18.30 til 20.30